Βασίλειος Σκουτέρης MD, FEBO Χειρουργός Οφθαλμίατρος Διευθυντής Οφθαλμολογικού Τμήματος Ευρωκλινικής Αθηνών Επιστημονικός Συνεργάτης Οφθαλμολογικού Ινστιτούτου Laser Vision

IVIΟδηγίες μετά από ενδουαλοειδική ένεση

Παρακαλώ ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες ώστε να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη μόλυνση ή άλλη σοβαρή επιπλοκή από την ένεση:

Μην φοράτε make-up την ημέρα της ένεσης
Για να αποφύγουμε μία επιμόλυνση, σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθαρίσετε την περιοχή του ματιού να έχετε καθαρά χέρια και να χρησιμοποιείτε καινούργιο χαρτομάντιλο κάθε φορά.
Για να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης αποφύγετε να μπει νερό στο μάτι που έγινε η έγχυση 48 ώρες.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μία μικρή θόλωση της όρασης είναι συχνή μετά από ενδουαλοειδική ένεση. Συχνά περιγράφετε σαν μαύρα στίγματα που κινούνται στο μάτι. Αυτά τα συμπτώματα υποχωρούν συνήθως μετά από μερικές ημέρες. Ορισμένες φορές μπορεί να βλέπετε μαύρες φυσαλίδες αμέσως μετά την έγχυση. Αυτές εξαφανίζονται μέσα σε 2 ημέρες.

Τα συμπτώματα, εάν υπάρχουν, θα πρέπει να αρχίσουν να βελτιώνονται μετά το πρώτο 24ωρο. Εάν πιστεύεται ότι αυτό δεν συμβαίνει ή εάν έχετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα

Πόνο στο μάτι
Ερυθρότητα που αυξάνεται με τον χρόνο
Πρήξιμο στα βλέφαρα

Παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2107472777 σε ώρες που είναι ανοιχτό το κέντρο (8:00πμ - 8:00μμ) ή στο τηλέφωνο της εφημερίας που είναι 6945 993 598 και λειτουργεί όλο το 24ωρο.

doctor anytime
κλειστε ραντεβου